ConstruSteel ERP Software
ConstruSteel Klantenportaal
  Support
Google plus
  LinkedIn   Twitter

Nieuw klantenportaal voor optimale dienstverlening

In het derde kwartaal van 2018 gaat het nieuwe klantenportaal van ConstruSteel live. Een optimale dienstverlening staat bij ConstruSteel hoog in het vaandel en met de ConstruSteel Service Desk komen wij tegemoet aan de wensen van verschillende klanten.
 
Een aantal voordelen van de ConstruSteel Service Desk
- heldere instructies altijd bij de hand
- snel antwoord bij vragen en issues
- verkorte wachttijden Customer Care Center
- statusupdates van de lopende issues
- één verzamelplek voor alle data
  
De belangrijkste aanpassingen/functionaliteiten van de ConstruSteel Service Desk
Uiterlijk
Direct na het inloggen zal het u opvallen dat u in een nieuwe omgeving bent. Het is nu nóg makkelijker om de weg te vinden. De belangrijkste onderdelen staan op een opvallende plaats. Een simpel menu zorgt ervoor dat u ook de minder vaak gebruikte functies eenvoudig terug kunt vinden.

Inloggen
Elke key-gebruiker logt voortaan in met zijn of haar eigen inlogaccount. De key-gebruiker krijgt hiervoor te zijner tijd een uitnodiging per e-mail. Een sterk wachtwoord wordt hierbij afgedwongen.

Vragen stellen
Wanneer men een account heeft is het mogelijk om middels de ConstruSteel Service Desk een vraag te stellen of een issue te melden. Tevens is het vanuit het hoofdscherm mogelijk om onze digitale kennisbank te raadplegen. Bij het typen van de vraag worden op basis van de gebruikte woorden artikelen getoond. Het is dan goed mogelijk dat hierin het antwoord op de vraag of het issue reeds te vinden is. Op deze manier voorzien wij onze klanten nog sneller van antwoorden en oplossingen en worden de wachttijden bij het Customer Care Center korter.

Stappenplannen bekijken
In de ConstruSteel Service Desk zijn per module stappenplannen beschikbaar. Hierin worden de workflows beschreven om tot een bepaald resultaat te komen. De stappenplannen zullen te allen tijde worden bijgewerkt en verder worden uitgebreid. Zo is de gebruiker altijd van de juiste informatie voorzien en worden wachttijden beperkt tot een minimum.

Lancering ConstruSteel Service Desk
Tijdens de lancering van de ConstruSteel Service Desk ontvangt de bij ConstruSteel bekende key-gebruiker verschillende e-mail berichten. Deze worden centraal verzonden door de ConstruSteel Service Desk. Onderdeel daarvan is de uitnodiging om in te loggen op de ConstruSteel Service Desk. De key-gebruikers horen hier na de zomer meer over.
Nieuw klantenportaal - ConstruSteel
 
ConstruSteel BV
info@construsteel.com       

Kroezenhoek 1
NL - 7683 PP Den Ham

 

+31 546 678 300 (algemeen)
+31 546 678 302 (customer support)   

 
® ConstruSteel 2018 | Sitemap | Disclaimer