ConstruSteel ERP Software
ConstruSteel Klantenportaal
  Support
Google plus
  LinkedIn   Twitter

Klant aan het woord: Van der Put

Eind 2017 heeft Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk een bewuste keuze gemaakt voor ConstruSteel. Men zocht een pakket waarmee het bedrijf gestuurd kan worden met bruikbare data voor materiaal en arbeid. Door processen vast te leggen en te monitoren binnen ConstruSteel borgt Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk de EN-1090 vereisten voor executieklasse 3. Dit is een must voor de ambitieuze staalbouwer uit Zevenbergen, waar kwaliteit voor de klant centraal staat.
 
Wij willen sturen met de juiste informatie. ConstruSteel biedt volledig inzicht. Materiaal en arbeid is altijd traceerbaar.
 
Het begint met een heldere visie
“Optimale bediening van de klant, dat is wat wij elke dag nastreven”, aldus Richard Dahlhaus (directeur Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk). In 2017 heeft het bedrijf (voorheen Verbraak Metaal Services) een turn-around gemaakt van metaalbewerking naar de specialisatie in staalconstructies en plaatwerk. Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk wil binnen de staalbouwbranche het modernste bedrijf van Nederland worden en voorop lopen in automatisering. Daar hoort de juiste software bij. Dahlhaus: “Door onze nieuwe visie en keuze voor het maken van staalconstructies, hebben wij de switch gemaakt naar ConstruSteel. Het vorige pakket dat wij gebruikten was meer gericht op metaalbewerking en sluit in onze ogen niet goed aan op de praktijk van de staalbouw. ConstruSteel is een echt staalbouwpakket. Door onze nieuwe werkwijze en de match met ConstruSteel hebben wij veel verbeteringen in ons proces en de bedrijfsvoering kunnen doorvoeren.”
  
Implementatie van de nieuwe werkwijze
Een van de belangrijkste redenen voor de keuze van ConstruSteel is het sturen met de juiste informatie. Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk heeft in 2017 een nieuw pand in gebruik genomen. Het productieproces is opnieuw ingericht en alle stappen zijn in afstemming met de wensen van het bedrijf en de functionaliteiten van ConstruSteel opgezet. Dit zorgt voor een efficiënte workflow. Dahlhaus vertelt: ”We zijn er nog niet, want we willen eigenlijk alles automatiseren en digitaliseren. Ik begrijp dat dit tijd kost, we zijn intern bezig met een enorme transitie. Toch ben ik zeer te spreken over de ontwikkelingen die we zien en de mogelijkheden die ik zie binnen het pakket. Het meest trots ben ik op alle medewerkers, zij pakken alle veranderingen snel op. Een goede projectbegeleiding vanuit ConstruSteel draagt daar zeker positief aan bij.”
 
Sturen met de juiste informatie
Onlangs is het bedrijf gecertificeerd voor executieklasse 3. Traceerbaarheid van materiaal en arbeid is daarbij essentieel. Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk werkt voor de borging hiervan met scanners en mobiele apps. Deze scannen de labels op het materiaal of het merk zodat alle data in ConstruSteel komt, van binnenkomende materiaalleveringen tot transport richting bouwplaats of conserveerder. “Op die manier is voor alle betrokken medewerkers inzichtelijk wat de voortgang is van de productie van een merk, waar de materialen zich bevinden en hoeveel tijd een bepaalde machinale bewerking of menselijke handeling heeft gekost. Met die informatie kun je gericht sturen en uiteindelijk ook je voor- en nacalculatie veel specifieker doen”, aldus Dahlhaus.
 
Pakket vanuit de praktijk
Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk is positief over de voortgang van de implementatie en de begeleiding van ConstruSteel. “ConstruSteel is een professionele partij en heeft alles goed voor elkaar. De implementatie is prima begeleid door de consultant en het contact is prettig. Ook de helpdesk is top, we kunnen ze altijd mailen of bellen en krijgen snel antwoord op onze vragen”, besluit een tevreden Dahlhaus.

Lees hoe andere gebruikers ConstruSteel ervaren en wat het hen oplevert.

------------------------------------------------------------------------

Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk
Per 2017 is Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk gevestigd in haar nieuwe locatie in Zevenbergen. Van der Put is gespecialiseerd in engineering, produceren, conserveren en monteren van staalconstructies en het leveren van plaatwerk aan de bouw en industrie. Met 25 medewerkers worden verschillende constructies gemaakt en plaatbewerkingen uitgevoerd in een productieruimte van ruim 3.000 m2. Het bedrijf is gecertificeerd tot executieklasse 3. 


Bedrijfsgegevens
Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk
Munterij 6
4762 AH ZEVENBERGEN

Telefoon: +31 (0)16 – 83 80 688
info@vanderput.nl
www.vanderput.nl
Klant Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk 1 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk Productie 1 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk Productie 2 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk Productie 3 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk Productie 4 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk Project 1 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk Project 2 - ConstruSteel Van der Put Staalconstructies & Plaatwerk - ConstruSteel
 
ConstruSteel BV
info@construsteel.com       

Kroezenhoek 1
NL - 7683 PP Den Ham

 

+31 546 678 300 (algemeen)
+31 546 678 302 (customer support)   

 
® ConstruSteel 2018 | Sitemap | Disclaimer