ConstruSteel ERP Software
ConstruSteel Klantenportaal
  Support
Google plus
  LinkedIn   Twitter

Klant aan het woord: Staalbouw Twente

Staalbouw Twente gebruikt sinds 2013 de software oplossingen van ConstruSteel. Waar vóór die tijd alles met de hand werd verwerkt en bijgehouden, is tegenwoordig ConstruSteel de leidraad voor het bedrijf. De integratie met Tekla Structures geeft Staalbouw Twente meer mogelijkheden binnen het staalbouwproces.

 “Projectbeheer en facturatie gaan sinds we werken met ConstruSteel 10 keer sneller.”

Vertrouwde werkwijze loslaten
Het was voor Staalbouw Twente even wennen om te werken vanuit een ERP-pakket. Niet vanwege alle mogelijkheden binnen de software, maar omdat de oude vertrouwde werkwijze moest worden losgelaten. Er was door de jaren heen een proces ontstaan dat werkte voor de organisatie, ondanks het besef dat men veel efficiënter kon gaan werken. Uiteindelijk heeft Staalbouw Twente toch gekozen voor ConstruSteel ERP software.

“Je moet blijven ontwikkelen, ook als het gaat om processen. Dat was in het begin best eng.”, aldus Mathijs Ottenschot, directeur Staalbouw Twente. “Zo was ik bijvoorbeeld altijd tegen nummertjes en verwijzingen. Gewoon een map bijhouden, opschrijven wat het project is en voor wie. Voorheen had ik zelf alles in beheer, maar dat ging op een bepaald moment niet meer. We kregen steeds meer projecten waardoor er geen tijd meer was om alles handmatig bij te houden. Nu wil ik niet meer terug!”

Specialistisch pakket voor de staalbouw
Lang rondkijken voor een ERP-softwarepakket was voor Ottenschot niet nodig: “Een collega-staalbouwer is enthousiast over ConstruSteel en geeft aan dat het een goed pakket is. Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden? Na een heldere demo waren we direct enthousiast en hebben we het pakket aangeschaft.”

Na de keuze voor ConstruSteel heeft men ook Tekla Structures als tekenprogramma aangeschaft. De integratie van ConstruSteel met Tekla én het financiële pakket Visma AccountView levert het bedrijf nog meer tijdsbesparing op.

ConstruSteel zorgt dat we sneller kunnen werken
De software oplossingen van ConstruSteel worden bij Staalbouw Twente hoofdzakelijk gebruikt voor werkvoorbereiding, projectbeheer en administratie. Waar de projectadministratie eerder verspreid was over mappen, papierwerk op verschillende bureaus en urenbonnen die overal in het bedrijf lagen, wordt nu gewerkt vanuit één digitaal systeem. Zo is alles direct inzichtelijk, worden er veel minder fouten gemaakt en raakt niets meer kwijt. Ottenschot: “Door het gebruik van ConstruSteel gaan deze werkzaamheden 10 keer sneller. Dat scheelt aanzienlijk.”

Veel mogelijkheden en prima service
In de drukte van alledag wordt ConstruSteel gezien als leidraad voor het bedrijf. “Er kunnen wel 10.000 dingen in ConstruSteel, wij gebruiken daar vast niet alles van”, lacht Ottenschot. “Wij gebruiken wat wij nodig hebben in ons huidige proces. En dat werkt voor ons. ConstruSteel is gewoon een professioneel bedrijf met een topprogramma. Ik ben vol lof over het pakket en raad het voor 100% aan.”

Lees hoe andere gebruikers ConstruSteel ervaren en wat het hen oplevert.

------------------------------------------------------------------

Staalbouw Twente
Staalbouw Twente te Delden is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en monteren van staalwerken voor woning- en utiliteitsbouw. Het bedrijf kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit, vakkennis en vakmensen waarmee zij garant staan voor kwaliteit en korte levertijden. In de werkplaats worden onder andere constructies voor bedrijfshallen, kantoorgebouwen, woningen, machines, trappen, hekken en bordessen gemaakt.

Bedrijfsgegevens
De Berken 18
7491 HJ Delden
Telefoon: +31 (0)74 - 376 15 48
info@staalbouwtwente.nl
www.staalbouwtwente.nl
Mathijs Ottenschot (Staalbouw Twente) - ConstruSteel Staalbouw Twente - ConstruSteel Staalbouw Twente project (1) - ConstruSteel Staalbouw Twente project (2) - ConstruSteel Staalbouw Twente project (3) - ConstruSteel Staalbouw Twente project (4) - ConstruSteel Staalbouw Twente project (5) - ConstruSteel Staalbouw Twente project (6) - ConstruSteel
 
ConstruSteel BV
info@construsteel.com       

Kroezenhoek 1
NL - 7683 PP Den Ham

 

+31 546 678 300 (algemeen)
+31 546 678 302 (customer support)   

 
® ConstruSteel 2018 | Sitemap | Disclaimer