ConstruSteel ERP Software
ConstruSteel Klantenportaal
  Support
Google plus
  LinkedIn   Twitter

ConstruSteel versie 21

Extra functionaliteiten t.b.v. CE-markering, feedback machines (DSTV++), factuurcontrole toewijzen aan een persoon, machinefeedback vanuit Voortman PDE en uitbreiding Advanced Scribing for Tekla. Dit is een greep uit de vele nieuwe functionaliteiten van versie 21. Met deze versie maken we een volgende stap in het automatiseren van het staalbouwproces.
 
Onze software wordt continu doorontwikkeld en juist dát is de kracht van ConstruSteel. Het meedenken en de feedback van onze klant vormen de basis voor nieuwe ontwikkelingen. Op deze manier spelen wij in op de markt en blijven we praktische oplossingen creëren.
 
Dit heeft geresulteerd in ConstruSteel versie 21. In deze versie zijn veel nieuwe functionaliteiten beschikbaar die uw proces efficiënter maken, zoals:
 
1. Feedback machines - DSTV++: het is mogelijk om DSTV+ feedbackbestanden (DSTV++) in te lezen in ConstruSteel. Hierbij is aan te geven of een batchregel gereed gemeld moet worden. Tevens is het mogelijk om productietijden terug te koppelen en reststukken automatisch naar de voorraad te zetten. 
 
2. Machinefeedback vanuit Voortman PDE: indien uw Voortman-machine beschikt over de Production Data Exporter (PDE)  is het mogelijk om productietijden per positie nummer en per nesting te importeren (machinefeedback). Tevens kunt u kiezen om batchregels gereed te melden en naar de voorraad te plaatsen op basis van de productie-informatie in de PDE. Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf de PDE versie 2.0.8 en een productiedatabase vanaf versie 13.
 
3. Extra functionaliteiten CE-markering:
3.1  Automatische “e-mailcatcher” voor materiaal certificaat: de e-mailcatcher controleert alle ongelezen e-mails van de opgegeven mailbox op bestelnummers in het onderwerp en materiaalcertificaten (uitsluitend PDF) als bijlage. Gevonden certificaten worden bij de juiste bestelling geplaatst onder het tabblad Certificaten. U hoeft dus niet meer handmatig certificaten toe te wijzen aan materialen. Deze functionaliteit werkt uitsluitend met Microsoft Outlook.
 
3.2 Certificaat van lasser automatisch verwerken in lasplan: in de module Personeelsbeheer is op het tabblad Opleidingen bij een medewerker een lascertificaat op te geven. Dit is alleen mogelijk wanneer er een lasmethodekwalificatie bij de desbetreffende opleiding gekozen is. Bij het genereren van het lasplan vanuit de module Projectbeheer wordt het desbetreffende lascertificaat van de geselecteerde lasser toegevoegd aan het lasplan.
 
3.3 Standaard externe lascoördinator kunnen kiezen: in de module Personeelsbeheer is de optie “Externe medewerker” toegevoegd op het tabblad “Dienstverbandgegevens” bij een medewerker. Hiermee is aan te geven of de geselecteerde medewerker een externe medewerker is. Met de optie “Standaard lascoördinator” kan deze medewerker als standaard lascoördinator aangegeven worden.
 
3.4 Certificaten automatisch koppelen aan een bestelling: bij het handmatig invoeren van materialen bij een bestelling wordt nu het veld “Gewenst certificaat” gevuld. Dit wordt automatisch gedaan bij het optimaliseren of als het materiaal besteld wordt vanuit de module Werkvoorbereiding.
 
3.5 Handtekening verantwoordelijke CE-markering: op het tabblad Dienstverbandgegevens in de module Personeelsbeheer is een optie toegevoegd “Verantwoordelijke NEN-EN 1090”. Als deze optie is ingeschakeld is het mogelijk om een handtekening op te geven (in de vorm van een afbeelding). Deze handtekening komt terug op de te genereren CE checklijst(en) en verklaring(en).
 
4. Advanced Scribing for Tekla: een nieuw tabblad “Deuvels” is toegevoegd. Indien er deuvels gemodelleerd zijn kunnen deze worden voorzien van een kruismarkering (+) of een centerpunt. De grootte van de kruismarkering is de diameter + tolerantie. Voor meer informatie over deuvels bezoek deze Tekla pagina.
 
5. Project en fasenummer tonen in koptekst zaaglijst: op de zaaglijst wordt nu ook het fasenummer getoond in de kop van het rapport. Indien er meerdere fases in de batch zitten, dan worden deze door een komma gescheiden getoond. Zijn er meerdere projecten aanwezig in de batch, dan worden de project en fase gegevens niet getoond in de koptekst 
 
6. Factuurcontrole: bij de gebruikersrechten is de optie “Aanpassen factuurcontrole door” toegevoegd. Alleen gebruikers met deze optie ingeschakeld kunnen bij een inkoopfactuur gebruikers aan of uit zetten. De overige gebruikers kunnen alleen zien wie een inkoopfactuur moet controleren.
 
7. Uren gecontroleerd door: wanneer er gebruikt wordt gemaakt van urencontrole dan wordt bij de modules “Projectmutaties” en “Personeelsbeheer” de kolom “Uren gecontroleerd door” toegevoegd aan de urenregistratie tabbladen. In deze kolom komt de naam van de gebruiker te staan die de laatste aanpassing heeft gedaan.
 
Versie 21 wordt per januari 2018 gefaseerd bij onze klanten uitgeleverd. Voor de functionaliteiten "Machinefeedback vanuit Voortman PDE" en "Feedback machines - DSTV++" is een licentie benodigd. Neem voor meer informatie contact op met uw Accountmanager. 
 
Overtuig u van alle voordelen die onze gespecialiseerde software u biedt tijdens een demonstratie. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie ontvangen, neem dan direct contact op.
 
 
Wij zijn telefonisch te bereiken op nummer 0546 678 300 of stuur een email: info@construsteel.com.
ConstruSteel v21 - ConstruSteel
 
ConstruSteel BV
info@construsteel.com       

Kroezenhoek 1
NL - 7683 PP Den Ham

 

+31 546 678 300 (algemeen)
+31 546 678 302 (customer support)   

 
® ConstruSteel 2018 | Sitemap | Disclaimer